ua en ru

Держлісагентство звернулося до СБУ з розслідування контрабанди деревини терористам

Держлісагентство звернулося до СБУ з розслідування контрабанди деревини терористам Фото: Олександр Ковальчук (у центрі)

У Луганській обл. проводиться перевірка інформації про затримання залізничних вагонів для ЛНР

Державне агентство лісових ресурсів України провело службове розслідування щодо інформації про контрабанду лісоматеріалів на підконтрольну терористам територію Луганської області. Про це заявив голова агентства Олександр Ковальчук (на фото в центрі) під час наради під головуванням міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка в Луганській обл., повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

За словами Ковальчука, деякі ЗМІ опублікували інформацію про затримання 52 вагонів контрабанди, в тому числі лісопродукції, які прямували до так званої "ЛНР".

За допомогою систем електронного обігу деревини встановлено, що лісгоспи Полтавського та Чернігівського обласних управлінь лісового господарства через аукціони з продажу необробленої деревини реалізували продукцію товариству "Еколіс". У поточному році зазначеній структурі було відвантажено 4036,745 кбм деревини.

"Держлісагентство звернулося до Служби безпеки України з проханням розслідувати зазначені факти та встановити винних у тому, що ліс, який вкрай необхідний для будівництва укріплень, якісь комерційні фірми перепродують терористам. Якщо факти підтвердяться, відповідальність має бути найжорсткішою", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, загальна потреба в лісоматеріалах у зоні АТО становить 150 тис. кубометрів. Станом на 8 червня замовлено більше 66 тис. кубометрів лісоматеріалів. Зокрема, на підприємствах Донецького і Луганського обласних управлінь лісового та мисливського господарства замовлено 19,7 тис. куб. м і 8 тис. куб. м відповідно. Загалом, лісогосподарські підприємства країни вже поставили понад 34 тис. кубометрів лісу.

Раніше глава МінАП розцінив саботаж поставок деревини в зону АТО як держзраду.

Як повідомлялося, за час АТО лісопідприємства перерахували на оборонку 27 млн ​​грн.