ua en ru

Держкомтелерадіо пропонує ввести санкції проти російських видавців

Держкомтелерадіо пропонує ввести санкції проти російських видавців Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Санкції пропонують ввести проти тих, хто розповсюджує видання антиукраїнського змісту

Державний комітет телебачення і радіомовлення України ініціює перед Кабінетом міністрів введення санкцій проти російських видавців, які друкують видання антиукраїнського змісту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Повідомляється, що протягом трьох останніх років Держкомтелерадіо проводив моніторинг для виявлення друкованої продукції, зміст якої суперечить українському законодавству. За результатами моніторингу складено перелік видань, зміст яких спрямовано на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі тощо.

До переліку внесено 172 видання, випущених 35 видавництвами. Це такі російські видавництва, як "Алгоритм", "Книжковий світ", Центрполіграф, "Ексмо", "АСТ", "Віче" та інші. Крім того, в ході моніторингу виявили веб-сайти, які пропонують до продажу дану літературу в паперовому або електронному вигляді.

З метою захисту національних інтересів та нацбезпеки Держкомтелерадіо пропонує винести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій щодо юридичних осіб Російської Федерації, які виробляють і поширюють на території України видавничу продукцію антиукраїнського змісту

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РНБО вводить на три роки санкції проти Росії. Дані обмеження синхронізуються з санкціями Мінфіну США проти російських топ-чиновників.