ua en ru

Держкомпідприємництва має намір просити Кабмін блокувати законопроект про введення збору з виробників упаковок

Держкомпідприємництва має намір просити уряд звернутися до парламенту з проханням не приймати законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки і товарів в упаковці на розвиток переробки твердих побутових відходів (11402). Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас була зустріч щодо законопроекту (Юлії) Льовочкіної (про законопроект №11402). Ми запросили багато представників різних промислових асоціацій, які написали нам листа про те, щоб ми їх захистили. Ми провели нараду, запросили народного депутата, вона не прийшла - прислала свою представницю. На жаль, ми не знайшли жодних компромісів. Вони продовжують наполягати", - зазначив Бродський.

За його словами, ухвалення цього законопроекту "в 4 рази збільшить податок для всіх виробників".

"Я думаю, що Кабінет міністрів винесе свій вердикт з цього приводу і звернеться до більшості, щоб цей законопроект не приймався. У всякому разі, ми будемо пропонувати уряду блокувати цей проект", - сказав міністр.

Читайте також: Держкомпідприємництва сподівається на прийняття в цілому закону про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності