ua en ru

Держкомпідприємництво ініціює громадське обговорення законопроекту про внутрішню торгівлю

Держкомпідприємництво ініціює громадське обговорення законопроекту "Про внутрішню торгівлю", повідомляє прес-служба комітету.
Згідно повідомленню, нагальність прийняття законопроекту зумовлена необхідністю запровадження планування та розвитку внутрішньої торгівлі, захисту прав та інтересів суб'єктів господарювання та споживачів, якісного торговельного обслуговування. Законодавча ініціатива Держкомпідприємництва спрямована на зменшення зарегульованості ринку та створення цивілізованих конкурентоспроможних умов в сфері внутрішньої торгівлі.
"Враховуючи дискусійність окремих норм закону, ми б хотіли максимально широко залучити громадськість до його обговорення. Окремі статті документу виписані за прикладом європейського законодавства і є достатньо новаторськими. Наприклад, ми пропонуємо запровадити квотування на торгівлю тютюновими виробами з розрахунку на 1 тис. мешканців", - наголосив заступник голови Держкомпідприємництва Орест Сохар. За його словами, представники ринку побоювалися, що дух закону може бути скерованим на зарегулювання сфери торгівлі: "Наприклад, деякі міністерства наполягали на створенні так званого спеціально уповноваженого органу з питань торгівлі - тобто регулятора. Але Держкомпідприємництво виступило категорично проти: ніяких нових бюрократичних структур у період дерегуляції створювати не потрібно", - зазначив О.Сохар.