ua en ru

Держкомпідприємництво та Мінекономіки спільно реформуватимуть Держспоживстандарт та Держцінінспекцію

Держкомпідприємництво та Мінекономіки спільно реформуватимуть Держспоживстандарт та Держцінінспекцію, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

«Я підтримую все, що робить Михайло Бродський в напрямку дерегуляції економіки», - заявив міністр економіки Василь Цушко на спільній нараді керівництва Міністерства економіки та Держкомпідприємництва.

В.Цушко висловив незадоволення роботою середньої ланки Мінекономіки, що затягує опрацювання ініціатив Держкомпідприємництва. Так, він нагадав ситуацію із законопроектом про відповідальність чиновників, який погоджується у міністерстві понад 5 місяців.

«У нас немає причин відмовляти у погодженні, адже законопроект не пропонує саджати чиновників у в'язницю. У ньому за перше порушення держслужбовцем регуляторного законодавства та порядку видачі дозволів і ліцензій передбачається штраф, а за друге - звільнення. От нехай чиновник піде, попрацює підприємцем і тоді дізнається, як це - вести бізнес, коли тобі заважають», - зауважив В.Цушко.

Також міністр економіки звернув увагу на важливість співпраці із Держкомпідприємництвом у впорядкуванні адміністративних послуг.

За його словами, на рівні уряду визнано, що основні перешкоди дерегуляції чиняться з боку Держспоживстандарту, Держкомзему та Мінрегіонбуду. Оскільки Держспоживстандарт підпорядковується Мінекономіки, М.Бродський запропонував В.Цушку провести реформи на рівні Держспоживстандарту та Державної інспекції з контролю за цінами. Зокрема, йдеться про створення на базі цих двох відомств єдиного контролюючого органу. Також М.Бродський порадив Держспоживстандарту провести ревізію всіх інструкцій, що регулюють підприємницьку діяльність, та скасувати ті з них, які заважають вільному розвиткові бізнесу та стримують процес дерегуляції.