ua en ru

Державні компанії є джерелом збитків для бюджету, - Гройсман

Державні компанії є джерелом збитків для бюджету, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Стратегічні підприємства мають залишитися у власності держави

Понад 3,5 тисячі державних компаній є джерелом збитків для держбюджету. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державні компанії, яких налічується більше ніж 3,5 тисячі в Україні, завжди традиційно є джерелом збитків державного бюджету і шаленої корупції", - заявив Гройсман.

За його словами, йдеться про більшість державних компаній, хоча існують і унікальні випадки, коли підприємства розвивалися.

"Влада повинна зробити декілька речей: перше, все те, що не є стратегічно важливим, продати на публічних аукціонах - нехай приходять ефективні власники, беруть ці підприємства, модернізують, створюють робочі місця, це самий головний крок, який ми маємо зробити", - сказав очільник Кабміну.

Гройсман зазначив, що стратегічні підприємства мають і далі працювати, але за стандартами сучасних світових підприємств з якісними управлінцями. З іншого боку, у таких компаніях мають бути незалежні наглядові ради.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) очікує істотного скорочення збитків державних підприємств в 2016 році.