ua en ru

Держказначейство: в Україні 95% місцевих бюджетів є прибутковими

Держказначейство: в Україні 95% місцевих бюджетів є прибутковими Фото: місцевий бюджет

на  рахунках Держказначейства місцевими бюджетами було розміщено 55,4 млрд гривень

В Україні 95% місцевих бюджетів є прибутковими. Про це у вівторок, 20 лютого, під час прес-конференції заявила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, станом на 1 січня 2018 року на рахунках Держказначейства місцевими бюджетами було розміщено 55,4 млрд гривень.

"Питому вагу (у пасивах Держказначейства - ред.) займають кошти місцевих бюджетів. Більше 55 мільярдів гривень - це ті кошти, які залишилися не використаними станом на 1 січня 2018 року ... 95% місцевих бюджетів дійсно є прибутковими", - повідомила Слюз.

За її словами, за рік залишок коштів місцевих бюджетів на рахунках Держказначейства зріс на майже 6 мільярдів гривень.

Слюз зазначила, що найбільше коштів на рахунках Держказначейства тримають Донецька, Київська, Дніпропетровська і Львівська області, а також місто Київ.

Також протягом 2017 року місцеві бюджети розмістили на депозитних рахунках державних банків 23,9 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що в Україні за січень 2018 року надходження власних доходів до місцевих бюджетів зросли на 2,9 млрд гривень (23,3%) порівняно з аналогічним періодом минулого року і склали 15,4 млрд гривень.