ua en ru

Держказначейство сьогодні припинило перерахунки в Донецьк і Луганськ

Державне казначейство сьогодні припинило перерахунки в Донецьк і Луганськ.

Державне казначейство сьогодні припинило перерахунки в Донецьк і Луганськ. Про це на брифінгу повідомила глава Держказначейства Тетяна Слюз, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день включно по п'ятницю через Казначейство проходили всі захищені статті витрат у всіх територіальних підрозділах Казначейства за винятком трьох районів Донецької області та двох районів в Луганські області. Враховуючи ту ситуацію, яка склалася у вихідні дні, у зв'язку з передислокацією терористів бік обласних центрів, ми змушені були тимчасово припинити з сьогоднішнього дня, в тому числі проведення видатків у Донецьку в усіх територіальних підрозділах і в Луганську", - розповіла Слюз.

За її словами, уряд вирішує, яким способом безпечно переказувати кошти в цих містах.

"Це тимчасове для того, щоб уряд міг здійснити аналіз, як насправді ми повинні далі діяти, тому що є дуже великі ризики. Ми кошти з бюджету повинні перерахувати, вони повинні йти до кінцевого адресата пенсіонера або бюджетного працівника. Ви знаєте, що є випадки, коли терористи захоплюють кошти. Ми будемо зараз думати - через які механізми ми будемо проводити видатки", - зазначила Слюз.