ua en ru

У держзраді і дезертирстві звинувачуються більше 5 тис. українських військових в Криму, - Матіос

У держзраді і дезертирстві звинувачуються більше 5 тис. українських військових в Криму, - Матіос Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

В державній зраді і дезертирстві звинувачуються більше 5 тис. українських військових на території тимчасового окупованого Криму. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник генпрокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент тільки за заявою народного депутата Мустафи Джемілєва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено більше 347 осіб, які здійснюють ті чи інші дії, які призвели до анексії Криму", - заявив Матіос.

За його словами, у відношенні військових, які не вийшли на континентальну частину України і залишилися в Криму, а це понад 5 тис. осіб усіх видів військ, зареєстровані виробництва за статтями "державна зарада" і "дезертирство".

"Більше 3 тис. людей оголошені підозри, робота в цьому напрямку продовжується ,вони будуть нести відповідальність за скоєні злочини", - підкреслив прокурор, додавши, що всі вони незабаром будуть оголошені в розшук.

Нагадаємо, ГПУ підозрює у держзраді 76 екс-депутатів Верховної Ради Криму.