ua en ru

Держінвестпроект за 9 міс. 2013 р. залучив 25 млн долл інвестицій

Регіональні центри з інвестицій та розвитку, що входять до сфери управління Держінвестпроекту, за 9 місяців 2013 р. залучили понад 25 млн долл. інвестицій. Ще близько 1 млрд долл. задекларовано під час інвестиційних місій, заявив керівник департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василь Федюк, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Такий результат діяльності 11-ти регіональних центрів, які супроводжують проекти з різних сфер економіки, транспортної та комунальної інфраструктури, а також енергозбереження. Окрім того, за сприяння регіональних центрів у областях України успішно реалізовуються Національні проекти України, зокрема, "Нове життя", "Відкритий світ", "Енергія біомаси", "Зелені ринки" тощо", - зазначив Федюк.

За словами Федюка, у першу п'ятірку із залучення інвестицій входять Київський обласний і міський центри та регіональні - Дніпропетровський, Львівський та Рівненський. Федюк наголосив, що на кожну 1 грн, витрачену на утримання регіональних центрів, залучено 14 грн інвестицій.

Федюк також зазначив, що впродовж 9 місяців цього року регіональними центрами було проведено 385 зустрічей із інвесторами, організовано 355 інвестиційних місій до регіонів та надано 756 консультацій суб'єктам інвестиційної діяльності, зокрема, з таких країн, як Німеччина, Швейцарія, Республіка Корея та ін.

Зараз практично завершено роботу з підготовки інвестиційних паспортів для кожного регіону. Спеціально для інвесторів формується онлайн-версія найпривабливіших об'єктів для інвестування, яка охопить усі області України.

"Завдяки інвестиційним паспортам та онлайн-базі даних, які формують інтерактивну інвестиційну карту, інвестори зможуть за лічені секунди ознайомитися з будь-якими українськими об'єктами та віртуально їх відвідати. Раніше для опрацювання запиту від інвестора необхідно було 2-4 тижні", - резюмував Федюк.

Регіональні центри з інвестицій та розвитку, що входять до сфери управління Держінвестпроекту та управління національними проектами України, є інструментом з реалізації державної інвестиційної політики на регіональному рівні.