ua en ru

Держінвестпроект в Стамбулі провів переговори з Туреччиною і Катаром щодо альтернативних джерел постачання газу в Україну

У Стамбулі відбулися ряд зустрічей, що стосувалися альтернативних джерел постачання газу в Україну, за участю міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза, міністра енергетики та промисловості Катару Мухаммеда бин Салеха Аль-Сад та голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва. Про це стало відомо РБК-Україна.

" В Стамбулі, в урядовому палаці протягом 8 годин відбулися зустрічі, що стосувалися альтернативних джерел постачання газу в Україну, тому числі за участю міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза, міністра енергетики та промисловості Катару Мухаммеда бин Салеха Аль-Сад, голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва", - повідомило джерело РБК-Україна у Стамбулі.

Крім того, відбулися катарсько-турецькі, та українсько-турецькі переговори у форматі тет-а-тет.

"Після зустрічі делегацій відбулися тет-а-тет катарсько-турецькі переговори, українсько-катарські та українсько-турецькі.... окремо після цього. Крім того, в української делегації на чолі з Каськівим відбулися ще окремі зустрічи з нафтопровідною корпорацією "Боташ", - йдеться у повідомленні.

За словами джерела, серія різних зустрічей тривала фактично з 8 до 17:00. Деталі переговорів поки не розголошуються.