ua en ru

Держінвестпроект буде розбудовувати кільцеву дорогу навколо Києва

Розбудову кільцевої дороги навколо Києва доручено Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами, повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

Згідно з проектним планом, нова ділянка кільцевої дороги пройде від вулиці Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на відрізку Київ-Бориспіль. Дорогу також буде прокладено від Подільського мостового переходу через Дніпро до проспекту Ватутіна з будівництвом транспортної розв'язки на примикання в урочищі Горбачиха до Подільського мостового переходу. Відповідне рішення про розбудову інфраструктури м.Києва було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України 19 вересня поточного року.

Проект "Інфраструктурні об'єкти Київського регіону" є складовою частиною Національного проекту "Повітряний експрес", згідно з яким передбачається спорудження гілки пасажирського залізничного сполучення від Києва до МА "Бориспіль".

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про будівництво кільцевої дороги навколо Києва. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 19 вересня.

Уряд вніс зміни до свого розпорядження від 11 квітня 2011 року № 313 "Про організацію будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону", доповнивши його відповідним пунктом. Відтак кільцева дорога проляже від вулиці Столичне шосе до автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці Київ - Бориспіль.