ua en ru

Держінвестицій ініціює утворення Національної комісії з питань інвестицій та інноваційного розвитку.

Державне агентство України з інвестицій та інновацій виступило з ініціативою, підтриманою прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, щодо створення постійного консультативно-дорадчого органу при Кабінеті Міністрів України, повідомляє прес-служба Держінвестицій.

Основними завданнями зазначеного органу повинні стати: сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань інвестицій та інноваційного розвитку; підготовка пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційної діяльності; визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційної діяльності; підвищення ефективності діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, удосконалення нормативно-правової бази з питань інвестицій та інноваційного розвитку.

"На сьогоднішній день основним недоліком системи державного управління у сфері інвестицій та інноваційного розвитку є розпорошеність повноважень між різними органами виконавчої влади. Це, в свою чергу, призводить до часткового та неефективного розв'язання проблем наявних у цій сфері. Тому нині необхідною є консолідація державної інвестиційної та інноваційної політики, що дасть змогу забезпечити більш ефективне управління інвестиційними ресурсами," - відзначила голова Держінвестицій Людмила Супрун.