ua en ru

Держінспекція техбезпеки призупинила експлуатацію 6 київських пляжів

У Києві стосовно шести водних об'єктів видано приписи про необхідність ліквідації порушень для забезпечення безпеки купальщиків, а поки їх експлуатація призупинена. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив начальник управління техногенної безпеки Державної інспекції техногенної безпеки Україні Тарас Поліщук.

"Сьогодні на водних об'єктах є дуже велика кількість недоліків які сьогодні залишаються не ліквідованими. По Києву за наявність (таких) недоліків притягнуто до адміністративної відповідальності п'ять посадових осіб та призупинено експлуатацію шести водних об'єктів, а в Київській області також оштрафовані дев'ять керівників", - повідомив Поліщук.

Так, за словами Поліщука припис про необхідність прийняття запобігають заходів видані у ставленні суспільства "Лагуна", затоки "Собаче гирло" ("Млинова"), гребно-весловому бази "Шквал", (Жуків острів), спортивна база "Наталка" (затока "Оболонь"), риболовно-спортивна база "Смарагдова" (затока "Верблюжий") і Центр військово-патріотичного і фізичного виховання молоді "Єдність".

Нагадаємо, раніше управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Криму оголосило небезпечні пляжі для відпочиваючих. Зокрема, такими назвали пляжі селища Миколаївка Сімферопольського району Криму.