ua en ru

Держгеонадра планують залучити компанію з США до оцифрування інформації про надра

Держгеонадра планують залучити компанію з США до оцифрування інформації про надра Фото: Державна служба геології та надр України

Зараз оцифровано близько 25% загальної інформації

У Державній службі геології та надр України відбулась офіційна зустріч з представниками американської транснаціональної корпорації Halliburton. Сторони затвердили проект з оцифрування геологічної інформації в Україні, передає прес-служба відомства.

"Ми плідно працювали весь цей час, щоб досягти перших домовленостей у співпраці з потужною американською компанією. Відкриття геологічної інформації, її оцифровки, адаптування міжнародних стандартів та надання їй економічної привабливості - це пріоритети служби", - розповів керівник Держгеонадр Микола Бояркін.


Відзначимо, в 2016 році основним напрямком Держгеонадра визначили створення єдиної "геологічної бібліотеки". Зараз оцифровано близько 25% загальної інформації.

Halliburton вважається однією з найпотужніших в світі з надання сервісних послуг в нафто-, газовидобувної галузях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зміна керівництва Державної екологічної інспекції та Держслужби геології і надр не дасть відчутного результату для реформування відповідних органів.