ua en ru

Держгеонадра та МЕРТ провели зустріч з компанією Avellana Gold

Держгеонадра та МЕРТ провели зустріч з компанією Avellana Gold Фото: зустріч Держгеонадр із заступником міністра економіки та керівниками Avellana Gold

Avellana Gold представила перші результати діяльності щодо поліпшення екологічної ситуації

Сьогодні відбулася спільна зустріч Держгеонадр із заступником міністра економіки Максимом Нефьодовим та з керівниками компанії-інвестора Avellana Gold, що займається реалізацією проекту з розвитку Мужіївського родовища поліметалів (Закарпатська область). Про йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зокрема, Avellana Gold представила перші результати діяльності щодо поліпшення екологічної ситуації, а також обговорила подальші плани.

"Для потенційних інвесторів Україна дуже цікава. Але, на жаль, реальних геологічних проектів, що фінансуються за рахунок іноземного капіталу у нас обмаль. Один з них – це проект за участі Avellana Gold на Закарпатті – Мужіївське родовище поліметалів", – розповідає керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

alt

Як повідомили представники Avellana Gold, упродовж 2017 року компанія розпочне утилізацію відходів на поверхні, проведе рекультивацію земельних ділянок та їхнє озеленення. За словами керівника українського представництва компанії Миколи Гожика, вже встановлені фільтри з природних мінералів для нейтралізації кислих вод і контролю наявності в них важких елементів.

Генеральний директор Avellana Gold Брайян Севідж підкреслив: "Це дуже складний в усіх сенсах проект – технологічному та фінансовому. Але цей проект реальний. І я готовий реалізувати його якнайшвидше. Для нас вкрай важливо, що місцеве населення його підтримує. На родовищі ми будемо використовувати лише ті інноваційні технології, що безпечні для довкілля. Окрім цього, цей проект передбачає створення 500 робочих місць з перспективою на 20-40 років".

alt