ua en ru

Держгеонадра: великі інвестори поки що не зацікавлені у секторі видобутку бурштину

Держгеонадра: великі інвестори поки що не зацікавлені у секторі видобутку бурштину Фото: в. о. Держгеонадр Микола Бояркін (Forbes)

За словами Бояркіна, великих інвесторів чекати в цьому секторі в даний час немає можливості

Великі інвестори поки що не зацікавлені у секторі видобутку бурштину. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже в даний час ми шукали великого інвестора, щоб він зайшов і взяв на себе зобов'язання щодо видобутку бурштину і надалі рекультивації земель. Після опрацювання цього питання з іноземними інвесторами, можу вам сказати - жодного не залишилося. Тобто, великих інвесторів чекати в цьому секторі в даний час немає можливості, оскільки немає зацікавленості інвестора", - сказав він.


"Тому ми пропонуємо видавати ліцензії на геологовивчення. По-перше, держава буде контролювати геологовивчення і буде контролювати видобуток. По-друге, з'являться робочі місця. По-третє, це забезпечить надходження до державного бюджету, а також відкриті правила гри", - зазначив Бояркіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба геології та надр України повідомила ПАТ "Укрнафта" про можливе зупинення дії 16 спеціальних дозволів на користування надрами.