ua en ru

Держфонд сприяння молодіжного житлового будівництва у 2011 р. планує забезпечити житлом 3 тис. родин

Державний фонд сприяння молодіжного житлового будівництва у поточному році планує забезпечити житлом 3 тис. родин. Про це в ході прес-конференції повідомив голова правління державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можно з певністю стверджувати, що відповідна програма сприяння молодіжному житловому будівництву вже запрацювала. Постановою уряду №568 спланований порядок її виконання і в кінці червня, максимум на початку липня фонд отримує можливість безпосередньої співпраці з забудовниками та громадянами. Вже виділено 100 млн грн на виконання програми, що має забезпечити житлом тисячу родин", - сказав Рисухін.
За словами Рису хіна, фінансування програми планують збільшити до 300 млн грн, що має забезпечити житлом більше 3 тис родин.
При цьому, перший заступник голови комітету з питань бюджету Верховної Ради, народний депутат від фракції "Партія регіонів" Владислав Лук'янов додав, що "без залучення приватних інвесторів, безпосередньо громадян, які будуть вкладати мінімум 30-40% від вартості житла, виконання цієї програми у повному обсязі є проблематичним, враховуючи капіталомісткість самої програми".