ua en ru

Держфлотінспекція України проведе позапланові перевірки маломірного флоту

Головна державна інспекція України з безпеки судноплавства ініціює проведення позапланових перевірок маломірного флоту України. Відтак будуть перевірені всі маломірні (малі) судна, які здійснюють перевезення пасажирів на комерційній основі по всій території України, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

Під час здійснення перевірок особлива увага приділятиметься перевірці дотримання вимог безпеки судноплавства при перевезенні пасажирів, а також відповідності кваліфікаційних документів екіпажів, відповідності рятувальних засобів, наявності чинних класифікаційних документів та ліцензій на судна, необхідних для здійснення пасажирських перевезень.
Крім того, додатково будуть перевірені бази для стоянки маломірних (малих) суден щодо дотримання порядку випуску суден та їх зберігання.
Проведення таких перевірок спрямоване на зниження кількості аварійних подій на маломірному флоті, забезпечення належного та безпечного рівня перевезення пасажирів водним транспортом.
При виявлені порушень, що становлять ймовірну загрозу життю та здоров'ю громадян, забрудненню природного навколишнього середовища, до винних осіб застосовуватимуться заходи адміністративного впливу згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. Крім того, експлуатація таких суден буде заборонена - до приведення їх у відповідність вимогам чинного законодавства України.