ua en ru

Держфінінспекція Києва встановила порушення під час ревізії в "Житлоінвестбуд-УКБ"

Фахівці Державної фінансової інспекції в м. Києві під час ревізії комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" перевірили звернення громадян щодо можливих порушень керівництвом підприємства фінансово-господарської дисципліни і встановили порушень на суму майже 700 тис. грн. Про це повідомили прес-служба Держфініспекції. в м. Києві.

Так, ТОВ "БК "Азур Груп" в акти приймання виконаних будівельних робіт зайво включило вартість роботи машин і механізмів, які не використовувалися, що призвело до завищення вартості виконаних робіт на загальну суму понад 100 тис. грн.

Крім того, те ж саме товариство та компанія "Інбуд" в актах приймання виконаних робіт завищили норми витрат на будівельні матеріали, що призвело до подорожчання їх робіт на суму 93 тис. грн і 99 тис. грн відповідно.

Згідно з повідомленням, всього в результаті завищення вартості та обсягів виконаних робіт з реконструкції, реставрації, будівництва і капітального ремонту підприємству завдано збитків на суму 292,27 тис. грн, які були усунені в ході ревізії.

Крім того, фахівці Держфінінспекції, встановили факти порушення бухгалтерського обліку і фінансової звітності на загальну суму понад 383,3 тис. грн.

За результатами ревізії Держфінінспекція р. в Києві направила керівництву КП "Житлоінвестбуд-УКБ" вимога щодо усунення порушень в повному обсязі.