ua en ru

У Держдумі РФ заявили, що США "окупують" Євросоюз через НАТО

У Держдумі РФ заявили, що США "окупують" Євросоюз через НАТО Фото: Держдума РФ

У Держдумі РФ вважають, що США намагаються "вбити клин між Росією і Європою"

У Державній думі Російської Федерації заявили, що США "окупують" Євросоюз через НАТО. Про це заявила глава комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова, коментуючи заяву президента США Барака Обами про те, що НАТО і ЄС не загрожують Росії, повідомляє "Російська газета".

"Таке враження, що Америка вважає вирішеним питання приватизації ЄС через НАТО. США окупують ЄС з допомогою НАТО, і при цьому Обама розмірковує на тему, що Росія в чомусь помиляється", - заявила вона.


Крім того, повідомляється, що Ярова охарактеризувала заяву Обами як "спробу Америки вбити клин між Росією і Європою, підміняючи рівноправне співробітництво Росії і європейських держав НАТО з'їданням суверенітету європейських народів і країн".

"Обама, говорячи про потужності Росії, домагається немочі Європи, і це, дійсно, загроза глобальної безпеки", - заявила Ярова.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама вважає, що президент Росії Володимир Путін бачить в НАТО, Євросоюзі і трансатлантичній єдності загрозу російської влади".

"Пан Путін зазвичай розглядає НАТО, ЄС, трансатлантичну єдність як загрозу російської влади. Я думаю, що він помиляється. Я вказав йому, що насправді сильна, об'єднана Європа працює з сильною, орієнтованої на зовнішній світ Росією - це правильний рецепт", - повідомив президент США.