ua en ru

У Держдумі РФ заявили, що не будуть нарощувати ядерний потенціал США

У Держдумі РФ заявили, що не будуть нарощувати ядерний потенціал США Фото: Володимир Комоєдов

Між Росією і США досягнуто паритетності за кількістю ядерних боєприпасів

У США не вийде підштовхнути Росію до нарощування ядерного потенціалу. Про це повідомив голова комітету Державної думи Росії з оборони Володимир Комоєдов, передає "Російська служба новин".

"Навіщо потрібні ці витрати, якщо зараз за кількістю ядерних боєприпасів досягнуто паритетності. Сухопутна, морська, авіаційна складова є і в США, і у нас. Тільки у когось чогось більше, у кого-то що якісніше - це інше питання. Я думаю, цей крихкий мир, паритетність, треба дотримуватися", - сказав Комоєдов.

Він також висловив сумнів у тому, що у США знайдуться методи впливу на обсяг ядерного потенціалу РФ. "Навряд чи вони знайдуть якісь кроки, крім тих, які діють незалежно від них. Це криза, що треба їм, як я розумію, підтримувати, стан економіки. Більше я причин не бачу. Ми нікому не погрожували, не погрожуємо і загрожувати не будемо. Але порох будемо тримати сухим", - зазначив він.

Нагадаємо, директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями Міністерства закордонних справ Росії Михайло Ульянов заявив, що дії США можуть підштовхнути Росію до нарощування арсеналу ядерної зброї.