ua en ru

У Держдумі РФ погрожують проблемами на кордоні після розірвання Україною договору про дружбу

У Держдумі РФ погрожують проблемами на кордоні після розірвання Україною договору про дружбу Фото: заступник голови комітету Держдуми Віктор Водолацький (відкриті джерела)

У Держдумі РФ також пригрозили проблемами з переказом грошей

Після завершення дії договору про дружбу між Україною і Російською Федерацією можуть виникнути проблеми на кордоні та з переказом грошей між країнами. Про це заявив заступник голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Державної думи РФ Віктор Водолацький, передають російські ЗМІ.

Зокрема, він звинуватив українську владу в недалекоглядності. За його словами, на сьогодні між країнами залишилися лише родинні відносини на рівні громадян, тоді як на рівні дипломатичних відносин, економічних і законодавчих вже з 2014 року дружби не існує.

"Вони (громадяни, - ред.), звичайно, на собі відчують розрив договору. Це буде пов'язано і з проходженням кордону, і з переказом грошей", - заявив Водолацький.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про припинення дії договору про дружбу з Росією.

Також міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готується до перегляду всіх угод з Росією.