ua en ru

Пушков: призначення Гройсмана прем'єром України "не буде негативним для російсько-українських відносин"

Пушков: призначення Гройсмана прем'єром України "не буде негативним для російсько-українських відносин" Фото: глава комітету Державної Думи Росії з міжнародних справ Олексій Пушков

Можливе призначення на пост прем'єр-міністра України спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана не буде негативним для російсько-українських відносин, вважає голова комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков, передають "Риа новости".

"Навряд чи Гройсман вийде за межі тієї загальної політичної логіки, яка панує зараз у Києві. Але в цілому, мені здається, що ця заміна з точки зору перспектив російсько-українських відносин, у всякому разі, не негативна", — сказав він на прес-конференції в МІА "Росія сьогодні".


"Мені здається, ця заміна буде або нейтральною з точки зору відносин між Києвом і Москвою, або, скажімо, зніме деякі дратівливі моменти, ту цілеспрямовану лінію на розрив всіх і всіляких зв'язків, яку проводив прем'єр Яценюк", — додав Пушков.

Він заявив, що "Гройсман не помічений в дуже жорстких антиросійських висловлюваннях". "Це буде технічно-прагматичний прем'єр, який постарається не діяти в логіці Яценюка", — вважає Пушков. У той же час він висловив думку про те, що Гройсман навряд чи буде самостійною політичною фігурою.

"Очікувати від Гройсмана якоїсь самостійної позиції, самостійної ролі в політиці не доводиться", — підкреслив російський парламентарій, додавши, що "Гройсман – людина, близька до Порошенка".