ua en ru

Держдумі РФ запропонували заборонити в'їзд іноземцям, які не поважають духовні цінності Росії

Держдумі РФ запропонували заборонити в'їзд іноземцям, які не поважають духовні цінності Росії Джерело фото:EPA
Іноземців, дії яких Держдума або Рада Федерації визнали загрожують національним інтересам Росії або ущемившими "загальновизнані в Росії національні, історичні, духовні, культурні чи інші соціальні цінності", може бути заборонений в'їзд в Росію.

Іноземців, дії яких Держдума або Рада Федерації визнали загрожують національним інтересам Росії або ущемившими "загальновизнані в Росії національні, історичні, духовні, культурні чи інші соціальні цінності", може бути заборонений в'їзд в Росію. Це випливає із законопроекту, внесеного до Держдуми депутатом Держдуми Ризваном Курбановым ("Єдина Росія") і сенатором Людмилою Бічний.

Тривалість заборони на в'їзд в Росію для подібних іноземців визначать самі Держдума або Рада Федерації. Зміни пропонується внести в закон про в'їзд і виїзд з Росії.

У відносинах Росії з іншими країнами, що стосуються порядку в'їзду в країну і виїзду з неї, може бути запроваджено "принцип взаємності", також пропонують законодавці. Щодо громадян держав, які сприяють або, навпаки, обмежують росіян, можуть застосовуватися співмірні "додаткові сприятливі умови або відповідні обмеження" в'їзду, транзиту або виїзду з Росії.

Повноваження визначати, які саме заходи слідують прийняти щодо змінили ставлення до росіян, будуть в уряду, йдеться в законопроекті.

Законопроект враховує "актуальні аспекти поточної зовнішньополітичної ситуації", - йдеться в пояснювальній записці до нього.

Нагадаємо, у Держдуму Російської Федерації внесено законопроект про визнання небажаної діяльності на території Росії іноземної або міжнародної організації.