ua en ru

У Держдумі РФ запропонували денонсувати договір про дружбу з Туреччиною

У Держдумі РФ запропонували денонсувати договір про дружбу з Туреччиною Фото: Держдума РФ

Депутати звернулися з відповідною пропозицією до Путіна і Лаврова

У Державній думі РФ пропонують денонсувати Московський договір про дружбу і братерство, підписаний 16 березня 1921 року урядом Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки і урядом Великого народного зібрання Туреччини, передає "Известия".

Заступник голови ЦК КПРФ Валерій Рашкін і секретар ЦК КПРФ Сергій Обухов звернулися з відповідною пропозицією до президента РФ Володимира Путіна і главі МЗС РФ Сергію Лаврову.

"Вважаємо, що зараз, в умовах наростання турецької агресії, нам слід юридично опрацювати можливість перегляду всіх невигідних для нашої країни та її союзників російсько-турецьких угод. Анкара повинна розуміти, чим може обернутися для неї ескалація конфлікту. Тільки це може протверезити і утримати від нових провокацій, - заявив Обухів.

Ініціативу також підтримують і в "Справедливої Росії". За словами депутата ГД Олега Пахолкова, Московський договір був підписаний на шкоду інтересам Росії.

Нагадаємо, російські та турецькі власті не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік. Термін діяли дозволів закінчився 1 лютого.