ua en ru

Держдумі РФ запропонують визнати українську армію екстремістською

Держдумі РФ запропонують визнати українську армію екстремістською Автор ініціативи - депутат від ЛДПР Олексій Діденко

Член комітету Держдуми Росії з конституційного законодавства і державного будівництва Олексій Діденко (ЛДПР) ініціює визнання армії України екстремістським формуванням у зв'язку з входженням до її складу формувань "Правого сектора", визнаного в РФ екстремістською організацією. Про це повідомляють "Известия".

Як повідомляється, депутат підготував відповідні листи генпрокурора Росії Юрія Чайки і голови Верховного суду Росії В'ячеслава Лебедєва.

"Російська судова система в минулому році вже дала свою характеристику організації "Правий сектор" і визнала її екстремістською. Тепер же ЗС України демонструють, що розділяють позицію цієї організації, і приймають тисячі її бійців у свої ряди. Разом з прийняттям екстремістів українська армія приймає і їх радикальне світогляд, екстремістські ідеї, які вони будуть транслювати, вже перебуваючи на офіційній службі у формі ЗС України. Враховуючи це, я попросив наші органи дати свою оцінку діям ЗС України", - заявив Діденко.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що бійці українського добровольчого корпусу "Правий сектор" перейдуть на контракт в Збройні сили України, однак пізніше в "Правому секторі" спростували цю інформацію.

5 квітня лідер ПС Дмитро Ярош був призначений радником голови Генерального штабу Віктора Муженка.