ua en ru

У Держдумі запропонували скасувати документи 1954 року про передачу Криму Україні

У Держдумі запропонували скасувати документи 1954 року про передачу Криму Україні Фото: Костянтин Затулін (zatulin.ru)

Затулін запропонував скасувати радянські акти про передачу окупованого РФ півострова

Депутат Державної думи Російської Федерації (РФ) Костянтин Затулін запропонували скасувати документи 1954 року про передачу півострова Крим Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Законодавча влада в країні, яка є продовжувачем і спадкоємцем Радянського Союзу, повинна прийняти рішення про скасування актів у 1954 році, тому що ми втомилися чути, що в 2014 році ми забрали чию землю забрали чиє море", - заявив Затулін на пленарному засіданні "Форуму друзів Криму", який відкрився 6 листопада в Ялті.

За інформацією підконтрольного Кремлю депутата Держдуми РФ від Криму Михайла Шеремета, на окупований півострів приїхали близько 90 іноземних гостей.

Зазначимо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя з боку РФ. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, якого нещодавно утримували в Росії, розповів, коли окупований Крим повернеться до складу України.