ua en ru

Держдума Росії посилила інвестиції в окупований Крим для іноземців

Держдума Росії посилила інвестиції в окупований Крим для іноземців Фото: Держдума Росії (flickr.com)

Закон стосується стратегічних підприємств і видів діяльності

Держдума Росії прийняла закон, що посилює порядок інвестування іноземцями стратегічних підприємств і видів діяльності в окупованому Криму. Про це повідомляє ТАСС.

зокрема, закон зобов'язує іноземного інвестора протягом 90 днів з дня внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЕГРЮЛ) запису про реєстрацію господарського товариства, яке відповідно до установчих документів знаходилося в Криму на момент анексії півострова, представити інформацію про які перебувають у їх володінні 5 і більше відсотків акцій (часток), що складають статутний капітал відповідного господарського товариства Як пояснюється, ця норма стосується підприємств і видів діяльності, що мають стратегічне значення для РФ.

Крім того, законом запроваджується положення, за яким неподання такої інформації, а також інформації про угоди з цінними паперами таких підприємств, тягне за собою позбавлення іноземного інвестора права голосу на загальних зборах акціонерів господарського товариства, що має стратегічне значення.

Закон передбачає, що порушення приписаних їм норм підлягають розгляду арбітражними судами.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон "про включення внутрішніх морських вод і територіального моря РФ" вздовж прибережної лінії анексованого Криму до складу так званої "вільної економічної зони (ВЕЗ) регіону".