ua en ru

Путін включив прибережні води Криму до "вільної економічної зони"

Путін включив прибережні води Криму до "вільної економічної зони" Фото: Володимир Путін (putin.kremlin.ru)

Новий закон розміщено в суботу на офіційному порталі правової інформації

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон "про включення внутрішніх морських вод і територіального моря РФ" уздовж прибережної лінії анексованого Криму до складу так званої "вільної економічної зони (ВЕЗ) регіону". Про це повідомляє ТАСС.

"Новий закон розміщено в суботу на офіційному порталі правової інформації. В жовтні 2016 року уряд Росії схвалив проект змін до закону, що розширює кримську ВЕЗ. Держдума ухвалила закон 21 червня 2017 року, Рада Федерації РФ схвалила документ 27 червня", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що, ухвалюючи подібне рішення, уряд РФ передбачав, що включення вод поблизу окупованого Криму до складу ВЕЗ "сприятиме збільшенню кількості осіб, які бажають отримати статус учасника вільної економічної зони, і залученню додаткових інвестицій в економіку регіону".

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив переконання, що українські військові моряки прийдуть до анексованого Росією півострову Крим та повернуть його Україні.