ua en ru

Держдума 22 січня прийме заяву у зв'язку із загостренням ситуації в Україні

Держдума планує прийняти заяву у зв'язку з черговим загостренням ситуації в Україні. З такою заявою виступив спікер нижньої палати парламенту Сергій Наришкін на пленарному засіданні Держдуми.

Державна Дума Російської Федерації (Держдума) планує прийняти заяву у зв'язку з черговим загостренням ситуації в Україні. З такою заявою виступив спікер нижньої палати парламенту Сергій Наришкін на пленарному засіданні Держдуми.

Зазначимо, 10 грудня 2013 р. Держдума приймала заяву "Про ситуацію на Україні", в якому закликала західних політиків припинити чинити тиск на країну.

У документі зазначено, що "несанкціоновані мітинги, блокування органів державної влади, захоплення адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних пам'яток ведуть до дестабілізації в країні, чреваті серйозними негативними економічними і політичними наслідками для населення України".

Особливу тривогу у російських законодавців викликала "суперечність всім нормам міжнародного права неприкрита втручанням іноземних державних діячів у внутрішні справи суверенної України".