ua en ru

У Держдепі заявили, що санкції проти РФ перешкодили мільярдним оборонним операціям

У Держдепі заявили, що санкції проти РФ перешкодили мільярдним оборонним операціям Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У Держдепі також зазначили, що персональні санкції проти "друзів Путіна" можуть і не знадобитися

У Держдепартаменті США заявили, що санкції проти Російської Федерації (РФ) перешкодили реалізації міжнародних договорів РФ у сфері розвідки і оборони на кілька мільярдів доларів. Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт, передає Reuters.

"З часу прийняття (...) законодавства, за нашими оцінками, іноземні уряди відмовилися від планів або оголошених закупівель в розмірі декількох мільярдів доларів для проведення оборонних закупівель в Росії", - заявила вона.

Так, вона додала, що персональні санкції можуть і не знадобитися.

"З цієї точки зору, якщо закон працює, санкції стосовно конкретних осіб чи окремих компаній не будуть потрібні, оскільки законодавство фактично служить стримуючим фактором", - додала вона.

Крім того, Нойерт застерегла іноземні компанії, що у разі введення нових санкцій США проти РФ, вони торкнуться компанії поза Росії за бізнес з російським оборонним сектором та розвідкою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці січня Сполучені Штати Америки опублікують доповідь, в якій будуть детально викладені санкції проти Російської Федерації.