ua en ru

У Держдепі США закликали Раду прийняти закон про нацбезпеку

У Держдепі США закликали Раду прийняти закон про нацбезпеку Фото: Джон Салліван (president.gov.ua)

Цивільний контроль над сектором оборони наблизить Україну до стандартів НАТО

Верховна рада України має якнайшвидше прийняти закон про національну безпеку, який передбачає впровадження цивільного контролю над сектором оборони. Про це на виступі в академії Міністерства закордонних справ України заявив заступник держсекретаря США Джон Салліван, передає прес-служба посольства США в Україні.

"Важливо, щоб Рада якнайшвидше ухвалила закон про національну безпеку, який затвердить цивільний та демократичний контроль над сектором оборони і безпеки. Прийняття цього закону посилить відповідність України до євроатлантичних стандартів і допоможе створити професійну, стійку систему оборони, здатну повністю захистити територіальну цілісність України", - заявив Салліван.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що план відповідності стандартам НАТО виконується на 90%.

"Ми поставили перед собою амбітні плани щодо набуття стандартів Альянсу до кінця 2020 року - ми над цим працюємо. За підсумками двох років відсоток виконання - 90% від запланованих заходів. Але ще раз кажу - це буде залежати від обставин, в яких ми будемо перебувати", - зазначив Полторак.