ua en ru

У Держдепі вважають скорочення працівників дипмісій США в Росії недоречним

У Держдепі вважають скорочення працівників дипмісій США в Росії недоречним Фото: Держдепартамент (U.S. Department of State)

У Сполучених Штатах поки що не вирішили, як реагувати на дії РФ

У Сполучених Штатах шкодують про рішення Росії скоротити американську дипломатичну місію в країні і вважають такі дії недоречними. Про це заявили в Держдепартаменті США, передає Associated Press.

"Ці дії викликають жаль і недоречні. Зараз ми оцінюємо вплив такого обмеження і обдумуємо, як реагувати на це. Наразі у нас більше немає коментарів", - заявили в Держдепі.

Агентство зазначає, що в Державному департаменті США відмовилися назвати точну кількість американських дипломатів та інших посадових осіб США в Росії, але, як припускають, це близько 400 осіб.

Зазначається, що переважна більшість - понад 1000 працівників у різних дипломатичних представництвах США в Росії, включаючи посольство в Москві й консульства в Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі, - є місцевими жителями.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін повідомив, що 755 співробітників американських дипломатичних місій мають залишити РФ.