ua en ru

У Держдепі стурбовані конфліктом між НАБУ і ГПУ

У Держдепі стурбовані конфліктом між НАБУ і ГПУ Фото: Хізер Ноєрт (Depatment of state)

У США вбачають в ситуації, що склалася, спробу підриву незалежних антикорупційних інституцій в Україні

У Держдепартаменті США стурбовані нещодавніми подіями в Україні, пов'язаними зі зривом антикорупційного розслідування на високому рівні і вилученням документів НАБУ. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Держдепу Хізер Ноєрт, опублікованій на сайті відомства.

"Зрив антикорупційного розслідування на високому рівні, арешт агентів і вилучення важливих документів НАБУ викликають стурбованість щодо відданості України боротьбі з корупцією", - йдеться в заяві.

Крім того, в Держдепі відзначають, що такі дії виглядають як частина зусиль з підриву незалежних антикорупційних інституцій, які підтримали США й інші країни, та підривають довіру українського народу і всього міжнародного співтовариства.

"Для України недоцільно боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу через корупцію. Інституції з боротьби з корупцією мають підтримуватися, фінансуватися і захищатися", - наводяться в документі слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

Сполучені Штати закликають всі гілки української влади спільно працювати над викоріненням корупції з суспільного життя.

"Усунення корупції є ключем до стабільності, безпеки та процвітання для всіх українців", - відзначають у Держдепі.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що обвинувачення генпрокурора Юрія Луценка на адресу НАБУ заважають роботі Бюро.