ua en ru

Держдепартамент США підозрює Росію в порушенні резолюції Радбезу ООН

Держдепартамент США підозрює Росію в порушенні резолюції Радбезу ООН Фото: Радбез ООН

Використання військової бази може суперечити резолюції №2231 Радбезу ООН

Використання Російською Федерацією (РФ) військової бази в Ірані для нанесення ударів по позиціях бойовиків "Ісламського держави" може суперечити резолюції №2231 Ради безпеки (Рб) ООН. Про це повідомив офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає Reuters.

Тонер зазначив, що США продовжують вивчати дані про базі Хамадан. Він підкреслив, що використання РФ бази в Ірані не завадить досягненню згоди між США і РФ про спільну боротьбу з терористичними группировами в Сирії.


Відзначимо, що дана резолюція регулює порядок здійснення ядерної угоди міжнародного співтовариства з Іраном.

Раніше, 11 березня 2016 року президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо виконання резолюції Ради безпеки ООН". В одному з пунктів цього документа зазначено, що в кожному конкретному випадку (до 18 жовтня 2020 року) вимагається отримання попередньої згоди Ради безпеки ООН на постачання, продаж або передачу безпосередньо або опосередковано з території РФ.

Так, 16 серпня стало відомо про те, що бомбардувальники Ту-22МЗ ВКС РФ прибули на базу Хамадан в Ірані, щоб з цього місця наносити авіаудари по позиціях бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть співпрацювати з Росією у боротьбі з ІДІЛ.