ua en ru

Держдеп США прогнозує погіршення відносин з РФ в разі ескалації конфлікту в Україні

Державний департамент США заявляє про погіршення відносин з РФ в разі ескалації конфлікту в Україні.

Державний департамент США заявляє про погіршення відносин з РФ в разі ескалації конфлікту в Україні. Про це йдеться в заяві державного секретаря США Джона Керрі, повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

"США засуджують вторгнення і окупацію РФ території України, порушення українського суверенітету і територіальної цілісності в повному протиріччі з зобов'язаннями Росії в рамках статуту ООН, Гельсінського заключного Акта, військової угоди з Україною 1997 р., і Будапештського меморандуму 1994 р. Ця дія являє загрозу для миру і безпеки України, і всього регіону", - зазначив Керрі.

Він також заявив, що США висловлюють в.о. Президента України Олександру Турчинову підтримку і вітають новий уряд.

"Ми закликаємо Росію повернути війська назад на бази, утримуватися від втручання де-небудь в Україні, і підтримувати міжнародне посередництво для вирішення будь-яких законних питань, що стосуються захисту прав меншин і безпеки", - сказав Керрі.

"Поки Росією не будуть вжиті негайні та конкретні кроки по деескалації напруженості, вплив на американо-російські відносини і міжнародний престиж Росії буде глибоким", - заявив Керрі.