ua en ru

Держдеп США закликав Росію вплинути на сепаратистів на Донбасі після підриву автомобіля ОБСЄ

Держдеп США закликав Росію вплинути на сепаратистів на Донбасі після підриву автомобіля ОБСЄ Фото: Держдеп США

Смерть спостерігача ОБСЄ продемонструвала зростаючу небезпеку обставин, в яких доводиться працювати відважним спостерігачам

У зв'язку з загибеллю спостерігача ОБСЄ і пораненням ще двох членів місії під час підриву на Донбасі, в Держдепі США закликали Росію використовувати вплив на сепаратистів. Про це йдеться в заяві Держдепу США.

"США знову закликають Росію використовувати вплив на сепаратистів для того, щоб вони зробили перші кроки в напрямку встановлення миру в Східній Україні, а також для встановлення видимої, відчутною і довготривалої обстановки безпеки", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі підкреслили, що смерть спостерігача продемонструвала зростаючу небезпеку обставин, в яких доводиться працювати відважним спостерігачам.

"Цей інцидент показав наскільки необхідно для всіх сторін, особливо для проросійських сепаратистів імплементувати їх зобов'язань, згідно з Мінських угод негайно. Це передбачає повне і стійке припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії розмежування", - заявили у Держдепі США.

Також наголошується, що США глибоко засмучені смертю в результаті вибуху на підконтрольній сепаратистам території в Східній Україні громадянина США, який виконував обов'язки парамедика у складі місії ОБСЄ.

"Ми висловлюємо наші глибокі та щирі співчуття його родині, друзям і близьким. Бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим в результаті вибуху", - сказано в повідомленні.

У Держдепартаменті також нагадали, що місія ОБСЄ має повну підтримку з боку США і штати.

"Вони (співробітники ОБСЄ, - ред.) повинні бути в безпеці і мати доступ в зоні конфлікту всюди", - підкреслили в Держдепі США.

Нагадаємо, в МЗС РФ прокоментували підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі.