ua en ru

Держдеп США закликав забезпечити права ЛГБТ-спільноти в Україні

Держдеп США закликав забезпечити права ЛГБТ-спільноти в Україні Фото: Ренді Беррі

За словами Беррі, підтримка прав ЛГБТ сприятиме забезпеченню прав людини по всьому світу

Держдеп Сполучених Штатів Америки (США) закликав забезпечити права ЛГБТ-спільноти в Україні. Про це заявив спеціальний посланник Державного департаменту США з прав людини осіб-ЛГБТ Ренді Беррі під час брифінгу у вівторок, 7 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що підтримка прав (ЛГБТ, - ред.) сприятиме забезпеченню прав людини по всьому світу", - повідомив він.


"Щоб нормально ставиться до цієї спільноти, ми повинні розуміти, що таке рівність. Тому що самоідентичність люди не вибирають, а народжуються з нею, тому ми повинні співчувати цим людям з позиції держави, суспільства і навіть бізнесу. Якщо ми підтримуємо права на рівні країни, то це на користь усім нам", - додав він.

Він також зазначив, що з лютого 2015 року "був створений офіс і він почав працювати по всьому світу, щоб провести роботу з прав ЛГБТ".

"Щодо маршу, це можливість для людей не жити в тіні. Дуже важливо, щоб люди могли встати і сказати: "Ми тут є, ми теж громадяни цієї країни", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці налаштовані дуже жорстко захищати всіх громадян, які мають право висловити свою думку, зокрема, в ході "Маршу рівності" в Києві.