ua en ru

Держдеп США назвав "недоречним" візит Путіна до Абхазії і закликав вивести війська

Держдеп США назвав "недоречним" візит Путіна до Абхазії і закликав вивести війська Фото: Держдеп США (flickr.com/secdef)

Візит Путіна несумісний з принципами, що лежать в основі Женевських міжнародних дискусій

Візит президента Росії Володимира Путіна на цьому тижні в невизнану Абхазію був "недоречним". Про це сказано в заяві Державного департаменту США в середу.

"Сполучені Штати розглядають візит президента Путіна на окуповану грузинську територію Абхазії як недоречний і несумісний з принципами, що лежать в основі Женевських міжнародних дискусій, учасниками яких є Росія", - підкреслюється у заяві.

Держдеп зазначив, що США повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність Грузії і не визнають визнання Росією Абхазії і Південної Осетії.

Нагадаємо, раніше Організація Північноатлантичного договору (НАТО) розкритикувала візит президента Російської Федерації Володимира Путіна в невизнану Абхазію.

У НАТО заявили, що візит Путіна мав бути попередньо узгоджений з владою Грузії. Також поїздку російського лідера розкритикував МЗС Грузії. Міністерство заявило, що візит глави Росії - це "продовження політики Москви, яка спрямована проти Тбілісі".