ua en ru

У НАТО розкритикували робочий візит Путіна в Абхазію

У НАТО розкритикували робочий візит Путіна в Абхазію Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Візит Путіна в невизнану Абхазію відбувся сьогодні, 8 серпня

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) розкритикувала візит президента Російської Федерації Володимира Путіна в невизнану Абхазію. Про це повідомив представник альянсу, передає Reuters.

"Візит президента Путіна в грузинський регіон Абхазії на дев'яту річницю збройного конфлікту підриває спроби міжнародної спільноти знайти мирне і узгоджене рішення конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар НАТО сказав, що візит Путіна повинен був бути попередньо узгоджено з владою Грузії.

Також поїздку російського лідера розкритикував МЗС Грузії. Міністерство заявило, що візит глави Росії - це "продовження політики Москви, яка спрямована проти Тбілісі".

За словами президента Грузії Георгій Маргвелашвілі, робочий візит Путіна є порушенням міжнародного права і спробою "узаконити історичну несправедливість, яку Росія зробила проти Грузії".

Відзначимо, 7 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії під приводом необхідності захисту громадян Росії, окупували більшу частину Західної Грузії, і наблизилися до Тбілісі на відстані 30 кілометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін прибув з робочим візитом в невизнану Абхазію. В рамках візиту Путін планує провести переговори з "президентом" Абхазії Рауль Хаджимба.