ua en ru

Держдеп США сподівається, що винні в насильстві в Києві не уникнуть відповідальності

Держдепартамент США засудив застосування насильства в Україні і закликав до розслідування стосовно винних у кровопролитті.

Держдепартамент США засудив застосування насильства в Україні і закликав до розслідування стосовно винних у кровопролитті.

"Ми глибоко обурені та засмучені повідомленнями про відновлення насильства, яке забирає нові життя і руйнує сім'ї. Народ України заслуговує кращого, ніж безглузде кровопролиття на вулицях одного з великих міст Європи", - йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Джона Керрі.

Керрі закликав до припинення кровопролиття і виведення з центру Києва озброєних співробітників внутрішніх органів і засудив застосування сили проти протестувальників. "Народ України і світове співтовариство не дадуть винним піти від відповідальності за подію", - попередив він, додавши, що США вже почали застосовувати санкції - ввели заборону на в'їзд в країну винним у кровопролитті в Україні.

Протестувальники повинні виражати свою незгоду мирними способами, зазначив держсекретар. Одночасно з цим Керрі закликав Збройні сили України до збереження нейтралітету та підтримання професійних традицій.

Єдиним спосіб вирішення ситуації залишається негайний діалог між урядом і опозицією та створення перехідного уряду, яке користувалося б широкою підтримкою суспільства, зазначив Керрі. Він додав, що США сподіваються на швидке відновлення стабільності в Україні та будуть співпрацювати зі своїми партнерами для надання допомоги країні у ці важкі для неї дні.