ua en ru

Держдеп запропонував Сирії задекларувати запаси хімзброї

Держдеп запропонував Сирії задекларувати запаси хімзброї Фото: Хізер Нойєрт (U. S. Department of State)

Нойерт вважає, що після ракетних ударів Дамаск може змінити своє ставлення до хімзброї

Якщо Сирія задекларує залишені запаси хімічної зброї, країна зможе уникнути повторних ракетних ударів. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт, передає Fox News.

"Сирійський режим може зробити кілька речей. По-перше, він може задекларувати всі залишені у нього запаси хімзброї і все що стосується цієї програми", - сказала Нойерт.

Вона зазначила, що після ракетних ударів Дамаск може змінити своє ставлення до хімзброї і висловила надію, що так і станеться. У цьому випадку Нойєрт пообіцяла, що США допоможе Сирії вступити в Женевський мирний процес і досягти того етапу, коли вони зможуть провести вибори і почати етап відновлення країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп назвав місію по Сирії виконаною і подякував союзникам - Франції і Великобританії - за злагоджену роботу під час нанесення авіаударів по об'єктах хімічної зброї.

Відзначимо, що, за даними Міністерства оборони Росії, США і союзники випустили вночі в суботу, 14 квітня, 103 крилатих ракети по Сирії. Сили протиповітряної оборони Сирії змогли перехопити 71 ракету.