ua en ru

Держдеп відреагував на звинувачення РФ й Дамаска на адресу "Білих касок"

Держдеп відреагував на звинувачення РФ й Дамаска на адресу "Білих касок" Фото: Білі каски (twitter.com/SyriaCivilDef)

Представник Держдепу заявила, що РФ і режим Асада продовжують висувати фальшиві звинувачення

Представник Держдепу Хізер Нойерт заявила, що США вважають необґрунтованими звинувачення з боку РФ і влади Сирії на адресу організації "Білі каски" і продовжують підтримувати їх діяльність. Про це вона заявила під час брифінгу.

Раніше влада РФ і Сирії висловили звинувачення в бік "Білих касок" в організації підготовки інсценування хімічної атаки в Ідлібі.

"Режим Асада і Росія продовжують висувати фальшиві звинувачення проти "Білих касок" в ході масштабної дезінформаційної кампанії, піддаючи їх добровольців серйозному ризику", - сказала Нойерт.

Також вона додала, що багато хто знайомий з відмінною роботою представників організації, а також з тим, що вони вже встигли зробити і продовжують. Вона підкреслила, що "Білі каски" змогли врятувати тисячі цивільних осіб від наслідків авіаударів РФ.

"США і міжнародне співтовариство продовжують підтримувати роботу "Білих касок", - заявила Нойерт.

Нагадаємо, США пообіцяли жорстку відповідь у разі застосування хімзброї Дамаском. Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон сказав, що США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "набагато більш жорсткого відповіді" порівняно з попередніми авіаударами.