ua en ru

ДержНС закликає 12-14 лютого не відвідувати гори Івано-Франківської обл. через лавини

ДержНС закликає протягом 12-14 лютого утриматися від поїздок у високогір'я Івано-Франківської області через небезпеку сходження снігових лавин.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) закликає протягом 12-14 лютого утриматися від поїздок у високогір'я Івано-Франківської області через небезпеку сходження снігових лавин. Про це повідомляє ДержНС.

"Український Гідрометцентр повідомляє: 12-14 лютого, у зв'язку з відлигою, у високогір'ї Iвано-Франкiвської області оголошується небезпека сходження снігових лавин", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим у ДержНС закликають громадян утриматися упродовж 12-14 лютого від подорожей у гірську місцевість.

"Проте якщо поїздки уникнути неможливо, попередьте близьких та знайомих, куди, з ким та на який період ви їдете (подорожуєте). Якщо ви збираєтеся у похід, узгодьте свій маршрут зі співробітниками рятувального пункту, який знаходиться у тій місцевості, куди ви прямуєте. Пішоходи й водії повинні мати із собою мінімальний запас води (краще гарячої) та їжі на 1-2 доби, сірники (або альтернативний спосіб видобутку вогню), карту місцевості, заряджений телефон, теплий одяг, ковдру, мотузку, аптечку", - радять у ДержНС.