ua en ru

ДержНС не планує впровадження єдиного номеру 112 в у 2014 р. через відсутність фінансування

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) не здійснюватиме практичних заходів щодо впровадження Системи 112 в Україні у 2014 р. через відсутність фінансування.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) не здійснюватиме практичних заходів щодо впровадження Системи 112 в Україні у 2014 р. через відсутність фінансування. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ДержНС.

"На 2013 р. та 2014 р. було заплановано здійснення практичних заходів щодо впровадження Системи 112, але у державному бюджеті України на 2013 р. та 2014 р. видатки на виконання цих заходів не передбачено. За відсутності фінансування проводилися організаційні заходи... У 2014 р. планується проведення заходів стосовно розроблення нормативної бази щодо впровадження Системи 112", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У відомстві повідомили, що у поточному році планується прийняття розпорядження Кабінету міністрів щодо оновлення складу міжвідомчої робочої групи з питань створення та впровадження Системи 112. Планується, що оновлений склад міжвідомчої робочої групи розгляне проект Концепції створення Системи 112, та у разі потреби доопрацює зазначений проект Концепції для її подальшого схвалення.

Також у 2014 р. планується опрацювання вимог Європейської асоціації служб екстреного виклику щодо організації приймання центрами 112 екстрених викликів від автоматизованих систем оброблення екстреного виклику з автомобіля, який потрапив у аварію ("е-Сall"), для її врахування під час впровадження Системи 112.

Окрім цього у поточному році ДержНС планує розробити проект положення про Технологічний центр Системи 112.

Система 112 - системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 . Єдиний номер виклику 112 буде діяти для всіх екстрених ситуацій, забезпечуючи безкоштовне з'єднання з кожної точки держави з будь-якого доступного телефону (комунікатора),