ua en ru

ДержНС готова до ліквідації надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період

Державна служба України з надзвичайних ситуацій готова до ліквідації можливих проривів мереж електропередач, які передбачаються у зв'язку з найближчим погіршенням погоди і виникненням сильних поривів вітру. Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник відділу департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДержНС Василь Сніцар, передає кореспондент РБК-Україна.

Сніцар зазначив, що це пов'язано з тим, що буквально місяць тому в його службі були проведені навчання з підготовки до ліквідації стихійних надзвичайних ситуацій, які виникають у зв'язку з настанням осінньо-зимового періоду.

"Місяць тому у всіх регіонах нашої країни були відпрацьовані тактико-спеціальні навчання, на яких відпрацьовувались усі можливі випадки виникнення НС, в то му числі й щодо порушення (функціонування)... систем життєзабезпечення", - сказав Сніцар.

За його словами, ДержНС приділяє велику увагу взаємодії з аварійно-рятувальними службам і різних організацій і відомств, в тому числі і енергопостачальними компаніями, у завдання яких входити недопущення виникнення цих ситуацій або ліквідація наслідків цих аварій.