ua en ru

У держбюджеті-2016 передбачено окрему субвенцію на об'єднані громади в розмірі 1 млрд гривень

У держбюджеті-2016 передбачено окрему субвенцію на об'єднані громади в розмірі 1 млрд гривень Фото: Геннадій Зубко (прес-служба віце-прем'єра)

Про це заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко на нараді з головами об'єднаних територіальних громад у Києві

У державному бюджеті України 2016 року передбачено фінансування регіональних інвестиційних проектів з Державного фонду регіонального розвитку в розмірі 4,65 млрд гривень. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді з головами об'єднаних територіальних громад 16 грудня в Києві, повідомили у прес-службі віце-прем'єра.

"У держбюджеті 2016 року також буде передбачена окрема субвенція на підтримку об'єднаних територіальних громад у розмірі 1 млрд гривень", - додав Зубко.

Як зазначили у прес-службі віце-прем'єра, під час наради представники об'єднаних громад отримали практичні посібники з питань організації роботи. Зокрема, посібники з типовим статутом територіальної громади, примірним положенням про старосту, процедурними питаннями організації роботи органів місцевого самоврядування об'єднаної територіальної громади.

"Також їм надано допомоги щодо організації роботи виконавчих органів місцевого самоврядування та примірні положення структурних підрозділів, алгоритм основних дій щодо реорганізації органів місцевого самоврядування, керівництво з розробки стратегічного плану розвитку громади", - йдеться в повідомленні.

Учасники наради обговорили стандарти надання послуг освіти та охорони здоров'я, питання взаєморозрахунків з Держказначейством, а також створення проектних офісів в об'єднаних територіальних громадах для роботи з інвестиційними проектами.

Першими бути складно, але ваші 159 громад отримають від цього великі вигоди. Держава надасть вам всю необхідну підтримк...

Опубліковано Мінрегіон України 16 грудня 2015 р.

Нагадаємо, раніше Зубко заявляв, що в бюджеті-2016 передбачено 1,2 млрд гривень на підтримку інституційної спроможності громад.