ua en ru

До держбюджету надійшло понад 20 млн гривень з розслідувань НАБУ у сфері транспорту

До держбюджету надійшло понад 20 млн гривень з розслідувань НАБУ у сфері транспорту Фото: НАБУ (flickr.com nab/ukr)

На користь держави конфіскували понад 20 млн гривень в рамках розслідувань НАБУ

В державний бюджет надійшли понад 20 млн гривень, конфіскованих в результаті розслідувань Національного антикорупційного бюро (НАБУ) у сфері транспорту. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Понад 20 млн гривень стягнуто до державного бюджету за вироком Солом'янського районного суду, який вступив в силу. Кошти конфісковані в рамках розслідування детективами НАБУ справи за фактами зловживання посадовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (нині ПАТ "Укрзалізниця"), яке почалося в березні 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією НАБУ, один з підозрюваних дав цінну інформацію і уклав угоду про визнання провини, що дозволило суду винести обвинувальний вирок і забезпечило конфіскацію коштів у розмірі, який повністю компенсує збитки, завдані державному підприємству через корупційну схему.

У прес-службі підкреслили, що в цілому детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують злочини в транспортній галузі в рамках понад 20 кримінальних проваджень. Досудове розслідування по 4 з них завершено. Обвинувальні акти стосовно 9 осіб направлені до суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ опублікувало схеми розслідувань з питань корупції в транспортній сфері.