ua en ru

До держбюджету в І кварталі відшкодовано понад 156 млн грн, - ДФІ

До держбюджету в І кварталі відшкодовано понад 156 млн грн, - ДФІ Фото: порушення виявлено на 85% перевірених об'єктів

Фахівці Держфінінспекції пред'явили 135 позовів на суму понад 96,5 млн грн

Державна фінансова інспекція України та її територіальні органи протягом I кварталу 2015 р. забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави в цілому більш ніж 156,3 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Сума відшкодування втрат ресурсів, які були виявлені в попередні роки, становить майже 104,2 млн грн, повідомив сьогодні в.о. голови Держфінінспекції Михайло Диба під час розширеного засідання колегії ДФІ.

Зокрема, за його словами, завдяки заходам, які прийняли державні фінансові інспектори, до бюджетів, бюджетні установи та організації та підприємства надійшло понад 47,6 млн грн. "Забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму понад 108,6 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, фахівці Держфінінспекції пред'явили 135 позовів про відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 96,5 млн грн. Пред'явлення ще 93 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та об'єктами контролю.

Загалом від початку 2015 р. Держфінінспекція перевірила 704 підприємства, установи та організації, з яких майже на 85% виявила порушення фінансово-господарської дисципліни.

Нагадаємо, робоча група Верховної Ради з перевірки фактів можливих зловживань в державному секторі економіки за два дні виявила порушень на 3,2 млрд грн.